Pages

KOLBÁSZOS NYÁRSONSÜLT






A vékonyra szeletelt kolbász és szalonna nagyon izletes, vastagon azonban túl átható is lehet. Segit, ha forró vizbe áztatjuk, amelyet később sokféleképpen használhatunk fel.

Hozzávalók 4 személyre:
- 2 kolbász
- 100 g szalonna
- 150 g mortadella, 1 centis szeletekben
- 600 g burgonya
- 1 piros paprika
- 1 evőkanál édes-nemes paprika
- só és bors
- 2 szál újhagyma
- 2 evőkanál zsir

Elkészitése:
- A kolbászt, miután a héját lehúztuk, 1 centis szeletekre vágjuk. A szalonnát vékonyra szeljük, a mortadellával együtt 2 centis darabokra apritjuk. Mindezt 2,5 dl vizben felforraljuk, szűrőben lecsöpögtetjük.
- A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, felszeleteljük, és a húslében puhára főzzük. Az utolsó percben hozzáadjuk a kockára vágott piros paprikát, és izesitjük. Megtisztitjuk a hagymát és apróra kockázzuk.
- A húsféléket és a szalonnát váltakozva, szorosan nyársra tűzzük. Magas hőfokon felhevitjük a zsirt, beletesszük a nyársakat, és mérsékelt hőfokon körös-körül pirosra sütjük. Hagymával megszórva tálaljuk.

Mi illik hozzá?
A sütéshez grillező serpenyő, olajjal megkent nyárs, amelyre könnyen fel lehet tűzni a húst. Diszitéshez paradicsom. Hideg sör.

A változatosság kedvéért:
Más főzőkolbász- és virslifélékkel is kipróbálhatjuk.

Fagyasztva eltartható: 4 hónapig

Előkészités: 40 perc
Főzés: 10 perc
Forralás: közepes hőfokon
Főzés: mérsékelt hőfokon

0 comentarii:

Megjegyzés küldése