Pages

PARADICSOMLEVES KUKORICÁVAL ÉS PAPRIKÁVAL






Ennek a levesnek karaktere van. Virslivel vagy barna kenyérrel kitűnő vacsora. Előételnek is remek vagy bármikor, amikor csak megéhezünk. Gyorsan elkészithető.

Hozzávalók 4 személyre:
- 2 fej vöröshagyma
- 1 zöldpaprika
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olaj
- 280 g konzerv kukorica
- 800 g konzerv paradicsom
- 7,5 dl húsleves kockából
- egyenként 1/2 evőkanál só, bors és édesnemes paprika
- 1 csipet majoránna
- 1 csipet kakukkfű
- 2 evőkanál apróra vágott petrezselyem
- 2 evőkanál apróra vágott snidling
- 4 evőkanál fehér bor

Elkészitése:
- A hagymát meghámozzuk, szeletekre vágjuk. A paprikát félbevágjuk, kimagozzuk, megmossuk, csikokra vágjuk. A fokhagymát meghámozzuk és összenyomkodjuk.
- Az olajat felforrósitjuk, a hagymát megpároljuk, hozzáadjuk a csikokra vágott paprikát, és tovább pároljuk. Hozzáadjuk a kukoricát és a fokhagymát.
- A levével együtt hozzáadjuk a paradicsomot, a húslevest, a fűszereket és megfőzzük.
- A petrezselymet és a snidlinget a borral együtt hozzáöntjük a leveshez és felforraljuk. Megizesitjük, és forrón tálaljuk.

A változatosság kedvéért: 
Minden adagra öntsünk egy kis tejfölt vagy keményre vert tejszint.

Mi illik hozzá?
Vajon megpiritott kenyér.

Fagyasztva eltartható: 3 hónapig

Előkészités: 10 perc
Főzés: 10 perc
Párolás: közepes hőfokon
Főzés: alacsony hőfokon

0 comentarii:

Megjegyzés küldése