Hozzávalók 10 szelethez:
- 2 tojás
- 80 g + 2 evőkanál cukor
- 70 g liszt
- 50 g étkezési keményitő
- 1 teáskanál sütőpor
- 5 dl tejszin
1 evőkanál kakaó
- 2 evőkanál citromlé
- 1 nagy vékony héjú citrom
- 1 teáskanál vaj
- kevés porcukor
Elkészitése:
- A tojásokból, 80 g cukorból, 2 evőkanál forró vizből, a sütőporral és keményitővel összekevert lisztből piskótatésztát sütünk.
- A tortalapot 3 részre vágjuk. A tejszint 2 evőkanál cukorral keményre verjük. A harmadához kakaót keverünk és az első tortalapra kenjük.
- A citromlevet a maradék tejszinhez öntjük, a felét a 2. lapra teritjük. Tetejére tesszük a 3. lapot, és az egész tortát megkenjük. Nyomózsákkal rózsákat nyomunk a torta szélére.
- Egy serpenyőben felforrósitjuk a citromszeleteket és a vajat, porcukorral megszórjuk és hagyjuk megüvegesedni. Hidegen bevágjuk, spirál alakba csavarjuk és a tejszinhalmokba nyomjuk.
Mi illik hozzá?
Csokoládéreszelék vagy kakaó a torta közepét disziteni.
Ötlet:
A kis pórusú citromhéj a legvékonyabb. A gyümölcsöt alaposan mossuk meg.
A maradékot keményre fagyasztva csomagoljuk el.
Fagyasztva eltartható: 3 hónapig
Előkészités: 45 perc
Sütés: 30 perc
Villanysütő: 185 celsius
Gázsütő: 3. fokozat
0 comentarii:
Megjegyzés küldése