Pages

PARADICSOMSALÁTA OLAJOS SZARDINIÁVAL







A fiatal szardinia ize a heringéhez hasonlit. Leggyakrabban főzve, olivaolajban kapható, bőrrel és szálkával, vagy anélkül.

Hozzávalók 4 személyre:
- 600 g paradicsom
- 1/4 teáskanál só
- fekete bors
- 4 evőkanál olivaolaj
- 150 g vöröshagyma
- 180 g olajos szardinia (2 doboz)
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál citromlé

Elkészitése:
- A paradicsomot keresztben felszeleteljük, a csumáját kivágjuk. A szeleteket úgy rendezzük a tálra, hogy kissé fedjék egymást.
- Sóval és frissen őrölt borssal megszórjuk, olivaolajat cseppentünk rá.
- A hagymát megtisztitjuk, vékony szeletekre vágjuk. Ha erős, forró vizzel hirtelen leöblitjük. A hagymakarikákat a paradicsomra tesszük.
- Ha szükséges, a szardinia bőrét lehúzzuk, húsát a gerincről leválasztjuk. A hagymára fektetjük.
- Megtisztitjuk a fokhagymát, fokhagymanyomón áttörjük, az olivaolajjal és a citromlével öszekeverjük, majd a halra csöpögtetjük.

Frissen fogyasszuk.

Elkészités: 20 perc

0 comentarii:

Megjegyzés küldése