Egy remek zöldségtálat bármikor elkészithetünk, amikor friss paradicsom és karfiol kapható. Az összes többi hozzávalót ugyanis megvásárolhatjuk mélyhűtve vagy konzerv formájában.
Hozzávalók 6 személyre:
- 1 fej karfiol, só
- 100 g vaj, 4 paradicsom
- 1 teáskanál fűszerezett olaj
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- 250 g zöldborsó (konzerv)
- 250 g gomba (konzerv)
- 250 g bébirépa (konzerv)
- 150 g spárgacsúcs (konzerv)
- 250 g zöldbab ( konzerv)
- 2 evőkanál apróra vágott petrezselyem
Elkészitése:
- 2 l vizet 2 evőkanál sóval felforralunk. A karfiolt 15 percig főzzük gyöngyöző vizben. Hideg vizben leöblitjük, megszáritjuk, és alufóliára fektetjük.
- A paradicsomok tetejét keresztbe bevágjuk, és a nyilásba beleöntjük az olajat. A zsemlemorzsát 1 evőkanál vajon megpiritjuk.
- A zöldségeket lecsöpögtetjük, és egy-egy darab alufóliára tesszük. A vajat felolvasztjuk, és feloldunk benne 2 evőkanál sót. Ezt a zöldségekre csöpögtetjük, és egyenletesen bekenjük vele. A fóliákból kis csomagokat készitünk, alaposan lezárjuk.
- Kb. 1 l vizet felforralunk egy nagy fazékban, belehelyezzük a csomagokat és 10 percig forrósitjuk.
- A paradicsomot 10 percig grillezzük, majd a többi zöldséggel együtt tálra tesszük. A karfiolt megszórjuk zsemlemorzsával, a többi zöldséget pedig petrezselyemmel.
Mi illik hozzá?
Tükörtojás, marha-, borjú- vagy sertéssült mártással és sós burgonyával. Csőben sült burgonya.
Ötlet:
A zöldséget szűrőben, forró vizgőz felett is felforrósithatjuk. Utána sós vajban megforgatjük.
Fagyasztva eltartható: 8 hónapig
Előkészités: 30 perc
elkészités: 20 perc
0 comentarii:
Megjegyzés küldése