A hagyma- fogyasztás ugrásszerűen megnőtt az elmúlt időben, fejenként 6 kg-ot fogyasztunk el évente a különféle hagymafajtákból.
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 kg héjában főtt burgonya
- 2 gerezd fokhagyma
- 250 g túró
- 2,5 dl tejföl
- 1 teáskanál só
- 3 szál újhagyma
- 2 evőkanál vaj
- 50 g trappista sajt
- 1 csomó metélőhagyma
- édes-nemes paprika
Elkészitése:
- A burgonyát forrón meghámozzuk, hűlni hagyjuk - legjobb előző nap. Hidegen 1 centis kockákra vágjuk.
- A megtisztitott fokhagymát apróra kockázzuk, összekeverjük a túróval, a tejföllel és a sóval. Hozzáadjuk és rázogatva belevegyitjük a burgonyát.
- Vékonyra szeleteljük a megtisztitott újhagymát. Kivajazunk egy felfújtakhoz való formát, beleteszünk egy réteg burgonyát, megszórjuk hagymával, és ráteritjük a maradék krumplit.
- A reszelt sajtot a tetejére szórjuk. Megsütjük, karikákra vágott metélőhagymával és pirospaprikával megszórva , forrón fogyasztjuk.
Mi illik hozzá? Tojás, sonka vagy húspogácsa, szezonnak megfelelő salátaféle, ecetes öntettel.
Hasznos tudnivaló: A hagyma fokozza az ellenállóképességet és megakadályozza a vér alvadását, tehát megakadályozza a trombózis kialakulását.
Előkészités: 30 perc
Sütés: 30 perc
Villanysütő: 175 celsius
Gázsütő: 2-3. fokozat
0 comentarii:
Megjegyzés küldése