Pages

TÖLTÖTT PAPRIKA MÁSKÉPPEN



A jó emésztés titka, hogy megfelelő mennyiségű ballasztanyagot vigyünk be a szervezetünkbe. Ezért előnyös a teljes őrlésű gabonából készült termékek fogyasztása, amelyek jól kombinálhatók például darált hússal. Igy, amit eszünk, egészséges és finom is.

Hozzávalók 4 személyre:
- 4 zöldpaprika
- 2 fej vöröshagyma
- 2 evőkanál olaj
- 60 g búzadara
- 200 g darált hús
- 1/8 l húsleves
- 1 evőkanál szójaszósz
- 1 evőkanál édesnemes paprika
- 50 g reszelt parmezán
- izlés szerint só és bors
- 1/4 l tejföl
- 2 evőkanál paradicsompüré
- 1 evőkanál ketchup

Elkészitése:
- A paprikák tetejét levágjuk, az ereket eltávolitjuk, kimagozzuk. egyenként forrásban lévő vizbe dobjuk egyszer felfőzzük, majd lecsepegtetjük.
- A hagymát megtisztitjuk, kockákra vágjuk, majd olajban világosra pároljuk. A búzadarát hozzáadjuk, és egy kicsit együtt piritjuk. Beletesszük a darálthúst, és egy kissé megsütjük.
- Hozzáadjuk a levest, a fűszereket, és a parmezánsajtot, sóval és borssal izesitjük. A paprikákat ezzel megtöltjük, és a levágott tetőket visszatesszük.
- A tejfölt, a paradicsompürét és a ketchupot összekeverjük és felfőzzük. A paprikákat beletesszük, és fedő alatt 20 percig pároljuk.
- Tálalás előtt a mártást krémesre keverjük és izesitjük.

Mi illik hozzá?
Héjában főtt burgonya vagy petrezselymes rizs.

A vagdaltat nyersen vagy megsütve lefagyaszthatjuk.
A töltött paprikát a mártás nélkül lefagyaszthatjuk.
Fagyasztva eltartható: 3 hónapig

Előkészités: 25 perc
Párolás: 20 perc
Párolási hőmérséklet: gyenge tűzön

0 comentarii:

Megjegyzés küldése