A friss fűszerekkel ne takarékoskodjunk, mivel nem csipősek, és vitaminban és ásványi sókban gazdagok. A kinálat azonban szerény, és ha kaphatók, akkor sem mindig olcsón. Megéri a balkonon nevelni.
Hozzávalók 4 személyre:
- 4 szelet tartós kenyér
- 50 g apritott zöldfűszer
- 4 evőkanál olaj
- 250 g sovány tehéntúró
- 1 teáskanál zelleres só
- 2 evőkanál vaj
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- 4 evőkanál reszelt parmezán
A zöldfűszerkeverék:
- 1 evőkanál bazsalikom
- 1 evőkanál kapor
- 1 evőkanál édes kömény
- 1 evőkanál turbolya
- 1 evőkanál zsázsa és sóska- egy asok lehetőség közül
Elkészitése:
- A kenyeret megpiritjuk, és hagyjuk kihűlni.
- Megmossuk és egy kendőn megszáritjuk a zöldfűszereket, és leszedjük róluk a vastag szárrészeket. Az olajjal összeturmixoljuk, vagy késsel felapritjuk, , és elkeverjük az olajjal.
- A zöldfűszereket, a túrót és a zelleres sót összekeverjük és megizesitjük. A kenyérszeleteket megkenjük vajjal és a túróval, megszórjuk zsemlemorzsával, sajttal és vajdarabkákkal.
- A piritóst a grillbe közvetlen a fűtőszál alá helyezzük, s addig piritjuk, amig világosbarna ropogós réteg nem keletkezik a tetején.
Ötlet:
A zöldfűszerek igen kedvezően hatnak az anyagcserére.
Mi illik hozzá:
Salátalevél és fűszeres paradicsomszeletek a diszitéshez. Fekete tea.
Előkészités: 25 perc
Sütés: 5 perc
A grillt melegitsük elő
Fagyasztva eltartható: 5 hónapig
0 comentarii:
Megjegyzés küldése