Pages

TOJÁSOS BURGONYASALÁTA TEJSZINES ÖNTETTEL






Előkészités: 25 perc 
Hűtés: 30 perc
Főzés: 20 perc, közepes lángon

Hozzávalók 4 személyre:
- 1 kg kis szemű burgonya
- 2 teáskanál só
- 6 tojás, 150 g vöröshagyma
- 3 evőkanál fehér borecet
- 3 teáskanál közepesen csipős mustár
- 8 evőkanál olaj, 8 evőkanál erőleves kockából
- 1 teáskanál só
- 1/2 teáskanál bors
- 6 evőkanál petrezselyem
- 2 dl tejszin
- kevés Worchester-szósz
- 1/2 teáskanál cukor

Elkészitése:
- A burgonyát bő, sós vizben feltesszük főni, belerakjuk a tojásokat is, és 10 percig főzzük.
- Meghámozzuk a hagymát, karikákra vágjuk, és rozsdamentes szitában egy tál szélére akasztjuk. Ráöntjük a burgonya főzővizét, majd a hagymát kivesszük és lecsepegtetjük. A burgonyát és a tojásokat hideg vizzel leöblitjük, meghámozzuk és lehűtjük. 
- Az ecetet a többi hozzávalóval és a petrezselyemmel elkeverjük. A burgonyát rászeleteljük, óvatosan beleforgatjuk az ecetes lébe, majd 20 percig állni hagyjuk.
- A tojást felszeleteljük, a Hagymával és a burgonyával a salátás tálba rétegezzük. A tejszint lágy habbá verjük, és a maradék hozzávalókkal megizesitjük. A salátára öntjük.

Mi illik hozzá?
A hideg tej vagy a frissitő ásványviz érvényesiti leginkább a saláta izeit.

Frissen fogyasztjuk.

0 comentarii:

Megjegyzés küldése