Pages

DARÁLTHÚSOS RAKOTTÉSZTA






A zöld tésztát spenóttal gazdagitják és szinezik, a vöröshöz pedig paradicsompürét kevernek. A teljes örlésű lisztből készült tésztának magasabb a tápértéke és laktatóbb. Már kisebb üzletekben is be lehet szerezni.

Hozzávalók 4 személyre:
- 250 g hosszúmetélt, olaj
- 1 fej megtiszitott vöröshagyma
- 50 g húsos szalonna
- 250 g darált marhahús
- 4 evőkanál apróra vágott petrezselyem
- 1/2 teáskanál rozmaring
- 4 evőkanál vaj
- 5 paradicsom (350 g)
- 2,5 dl tej
- 2 tojás, 2 teáskanál só
- 1/2 teáskanál őrölt bors
- 100 g reszelt sajt

Elkészitése:
- A tésztát bő 2-3 l olajos vizben 10 percig főzzük, szűrőben hideg vizzel leöblitjük, lecsöpögtetjük.
- A hagymát és a szalonnát apróra vágjuk, mindkettőt világosbarnára piritjuk. Belemorszoljuk a darált húst, és tovább piritjuk. Hozzáadjuk a petrezselymet és a rozmaringot.
- Kivajazunk egy tűzálló tálat, a tészta felét beletesszük, ráteritjük a darált húsos keveréket. A paradicsomot felszeleteljük, rátesszük. A maradék tésztával befedjük. 
- A tejet, a tojásokat, a sót és a borsot összekeverjük, a formába öntjük. Megszórjuk sajttal, vajdarabkákkal és megsütjük.

Mi illik hozzá?
Paradicsommártás, paradicsomos zöldség tejföllel vagy anélkül, fejes saláta fűszeres öntettel.

A maradékot lefagyaszthatjuk, felengedés nélkül lefedve megsütjük.
Fagyasztva eltartható: 3 hónapig

Elkészités: 30 perc
Sütés: 45 perc
Villanysütő: 175 perc
Gázsütő: 2-3. foozat

0 comentarii:

Megjegyzés küldése