Ünnepi alkalmakra való sült, amely nagyon finom mindenféle zöldséggel. Szerezzen be időben vékony zsirrétegű bárányhúst, mivel nem mindig és nem mindenhol kapható.
Hozzávalók 4 személyre:
- 800 g bárányborda
- 1 gerezd megtisztitott fokhagyma
- 1 teáskanál só
- 1 evőkanál csemege mustár
- 1/4 teáskanál fekete bor
- 2 evőkanál olvasztott vaj
- 1 evőkanál vaj
- 1 evőkanál liszt
- 2,5 dl tejszin
- 2 evőkanál paradicsompüré
- 1,25 dl vörösbor
Elkészitése:
- A fokhagymát apróra vágjuk, megsózzuk és összenyomjuk. Mustárral, borssal és olvasztott vajjal összekeverjük, a húst bedörzsöljük vele, és a tepsibe tesszük.
- A sütőben magas hőfokon barnára piritjuk, majd csökkentjük a hőfokot, és készre sütjük.
- A vajat a liszttel kikeverük, és 10 percig főzzük a tejszinnel. Hozzáadjuk a paradicsompürét.
- A sültet alufóliába göngyöljük, és félretesszük. A sütőlevet vörösborral összekeverjük, és a szószhoz adjuk. Az egészet addig főzzük, amig besűrűsödik. Szükség szerint fűszerezzük.
- A húst a bordák irányában bevagdossuk, kicsontozzuk. Szeletekre vágjuk, és azokat újra összerakjuk. A mártást külön tálaljuk.
Mi illik hozzá?
Kelbimbó- és gesztenyeköret, fehérboros-áfonyás befőtt körtével, burgonyakrokett vagy sült burgonya. Adhatunk hozzá Anna-burgonyát és csőben sült paradicsomot is.
Fagyasztva eltartható: 12 hónapig
Elkészités: 20 perc
Sütés: 40 perc
Villanysütő: 225/175 celsius
Gázsütő: 5/3. fokozat
0 comentarii:
Megjegyzés küldése