Pages

ÉDESMÜZLI - VÁLTOZATOK






Bármit is szoktunk fogyasztani reggelire, alakunk és egészségünk érdekében együnk néha müzlit.

Hozzávalók 1 adaghoz:
1. zabpehely müzli
- 4 evőkanál durva zabpehely
- 1 evőkanál felapritott napraforgómag
- 100 g tetszés szerinti gyümölcs
- 1/2 teáskanál citromlé
- Édesitőszer izlés szerint

2. Kukoricapelyhes müzli
- 10 evőkanál kuoricapehely
- 70 g friss, hámozott ananász
- 125 g sovány joghurt, fahéj
- 2 evőkanál piritott szezámmag

3. Kész müzli
- 4 evőkanál kész müzli (cukor nélkül)
- 60 g hámozott banán
- 1/2 teáskanál citromlé
- 1 dl fölözött, friss tej

Elkészitése:

1. müzli
A zabpelyhet összekeverjük a napraforgómaggal, hozzáadjuk a felapritott gyümölcsöket, citrommal és édesitőszerrel izesitjük.

2. müzli
A kukoricapelyhet összekeverjük az apróra kockázott ananásszal. A joghurtot egy csipet fahéjjal felverjük, a gyümölcsre öntjük. Piritott szezámmaggal megszórjuk.

3. müzli
A kész müzlit összevegyitjük az összetört banánnal. Végül jól lehűtött tejet öntünk rá.

Ötlet: Kávét vagy teát cukor nélkül tetszés szerinti mennyiségben ihatunk.

Minden müzli 200 kcal-t ill. 840 kjoule-t tartalmaz adagonként.

Elkészitése: müzliként 5 perc

0 comentarii:

Megjegyzés küldése