Lepényhal frissen és mélyhűtve is kapható. Ez a hal a legjobb választás, ha nem akarunk a szálkákkal bajlódni, és olyan finom, hogy a család lelkesdni fog érte.
Hozzávalók 4 személyre:
- 500 g lepényhalfilé
- 2 evőkanál citromlé
- 1/2 teáskanál só
- 2 fej vöröshagyma
- 3 evőknál vaj
- 4 evőkanál finomra vágott petrezselyem
- 2 tojás
- 4 evőkanál zsemlemorzsa
- 50 g reszelt ementáli sajt
Elkészitése:
- A halat megmossuk, letörölgetjük, citromlevet csöpögtetünk rá és megsózzuk. A hagymát megtisztitjuk, felkockázzuk, és 2 evőkanál vajon üvegesre pároljuk.
- Kivajazunk egy lapos formát. A halról leitatjuk a nedvességet, zsemlemorzsába forgatjuk, és szorosan egymás mellé a formába fektetjük.
- A hagymához adjuk a petrezselymet és a tojásokat, felverjük, a halra öntjük, megszórjuk sajttal. A tetejére vajdarabkákat teszünk.
- A halat forró sütő közepére tolva megsütjük. Frissen, forrón fogyasztjuk.
Mi illik hozzá?
Burgonyapüré, kapros uborkasaláta mustáros öntettel. Könnyű száraz fehérbor, a diszitéshez citromkarikák és fűszernövények.
A mélyhűtött lepényhalat idejében engedjük fel.
Fagyasztva eltartható: 5 hónapig
Előkészités: 35 perc
Sütés: 20 perc
Villanysütő: 200 celsius
Gázsütő: 3-4. fokozat
0 comentarii:
Megjegyzés küldése