Pages

SERTÉSSÜLT SAVANYÚKÁPOSZTÁVAL






Ez a sült sertéslapockából a legfinomabb, kicsontozva vagy csonttal is kapható. Csont nélkül könnyebb felszeletelni, csonttal valamivel szaftosabb lesz.

Hozzávalók 4 személyre:
- 1 kg sertéslapocka
- 1 teáskanál só
- 1/2 teáskanál bors
- 1 csomó leveszöldség
- 2 fej vöröshagyma
- 1 teáskanál kömény
- 2 evőkanál zsir
- 600 g savanyúkáposzta
- 1,25 dl fehér bor
- 2 borókabogyó
- 1 babérlevél

Elkészitése:
- A húst sózzuk, borsozzuk, a bőrével lefelé tepsibe tesszük, 2 cm magasan vizet öntünk rá. Forró sütőbe rakjuk. A zöldséget megtisztitjuk, megmossuk, felvágjuk. A hagymát meghámozva kockára vágjuk.
- 1 óra múlva megforditjuk a húst, és a bőrt rombusz alakban bevagdossuk. A zöldséget és a hagyma felét hozzáadjuk, köménnyel izesitjük. Készre sütjük, közben gyakran meglocsoljuk a levével, ha szükséges pótoljuk a folyadékot.
- A maradék hagymakockát zsirban aranybarnára piritjuk. Hozzáadjuk a káposztát a bort, a borókabogyókat és a babérlevelet. 20 percig pároljuk, sózzuk és borsozzuk.
- A húslevet és a zöldséget szűrőbe tesszük és jól áttörjük. Felfőzzük a mártást és izesitjük.

Mi illik hozzá?
Finom, porból készitett burgonyagombóc. Vajban piritott zsemlemorzsával szórjuk meg.

A húst levével együtt fagyasszuk le.
Fagyasztva eltartható: 3 hónapig

Előkészités: 30 perc
Sütés: szűk 2 óra
Villanysütő: 200 celsius
Gázsütő: 3-4. fokozat

0 comentarii:

Megjegyzés küldése