Pages

INYENC SZÁRNYASKOKTÉL






A fehérjében gazdag és zsirban szegény csirke- és pulykamellből nagyszerű könnyű szárnyaskoktélt készithetünk, amelyet előételként fogyaszthatunk, de alkalmas egy késő esti utolsó fogásnak is.

Hozzávalók 4 személyre:
- 300 g szárnyasmell
- 1,25 dl száraz fehérbor
- 1/4 teáskanál só
- 4 szál petrezselyem
- 1/4 babérlevél
- 4 paradicsom
- 1/4 kigyóuborka
- 1 alma
- 1 evőkanál citromlé
- 1 teáskanál + 1 evőkanál cukor
- 1 evőkanál csipős mustár
- 2 evőkanál finomra vágott kapor
- 1/8 teáskanál fehérbors
- 4 evőkanál majonéz

Elkészitése:
- A húst megsózzuk, és a borban a petrezselyemmel és a babérlevéllel megpároljuk. Lehűtjük.
- A paradicsomokat a csumánál kivágjuk, egymás után forró, majd hideg vizbe mártjuk és meghámozzuk. Elnegyedeljük, majd szeletekre vágjuk.
- Az uborkát megmossuk, megtöröljük, hosszában négybe vágjuk és felszeleteljük. Az almát meghámozzuk, elnegyedeljük, kimagozzuk, kockára vágjuk, a citromlébe egy teáskanál cukrot teszünk, és abban megforgatjuk.
- A sütőlevet két evőkanálnyira elfőzzük és átszűrjük. Cukorral, mustárral, kaporral és borssal fűszerezzük. A majonézt hozzákeverjük, megizesitjük. 
- A húst felszeleteljük, hozzáadjuk a saláta hozzávalóit, és a mártással leöntve tálaljuk.

Mi illik hozzá?
Diszitésnek kaporlevél. Kétszersült, fehérbor vagy medium sherry.

Elkészitése: 40 perc
A hús párolása: 10 perc
Párolás: közepes hőfokon

0 comentarii:

Megjegyzés küldése