Pages

BUROKBAN SÜLT KELBIMBÓ






Ez a különleges zöldségétel ugyanolyan finom kelbimbóból, mint brokkoliból vagy karfiolból. De érdemes egyszer kipróbálni a 3 zöldség keverékéből is. A legjobb, ha a zöldségeket frissen főzve használjuk fel.

Hozzávalók 4 személyre:
- 50 g vaj
- 60 g liszt
- 2,5 dl tej
- 1 kg kelbimbó
- 3 tojás
- 150 g reszelt edámi
- só
- édes-nemes paprika

Elkészitése:
- A vajat megolvasztjuk, elkeverjük a lisztel, és habzásig hevitjük. Hozzákeverjük a tejet és felforraljuk. Addig keverjük, amig a mártás besűrűsödik, majd levesszük a tűzhelyről.
- A kelbimbót bő, forrásban levő vizbe tesszük, ropogósra főzzük, majd hideg vizzel leöblitjük. 1 nagy vagy 2 kisebb formát kivajazunk, és a zöldséget szoros rétegekben beletesszük.
- Egyenként a mártáshoz adjuk a tojásokat és elkeverjük. Hozzákeverjük a sajtot, sóval és paprikával izesitjük, majd elosztjuk a zöldségen.
- A formát- vagy formákat- a forró sütő középső rácsára toljuk. Addig sütjük, amig a burok világosbarna és ropogós lesz. Kicsit tovább tart, ha a zöldséget hidegen használtuk fel. A sütőből kivéve, frissen fogyasszuk.

Mi illik hozzá?
Könnyű fehérbor, ásványviz vagy a kettő keveréke. Desszertnek szőlő.

Javaslat:
A sütő ajtaját sütés közben ne nyissuk ki, igy a burok könnyű, levegős marad.

A mélyhűtött zöldséggel is ugyanigy járjunk el.
Fagyasztva eltartható: 8 hónapig

Elkészitése: 35 perc
Sütés: 25-30 perc
Villanysütő: 220 celsius
Gázsütő: 4-5. fokozat

0 comentarii:

Megjegyzés küldése