Pages

RÉSZEGES VANILIAKRÉM BANÁNNAL ÉS TEJSZINHABBAL






A tejszin értékes, könnyen emészthető zsirt és tejcukrot tartalmaz, segiti az emésztést. Magas A és D vitamin tartalma mellett csonterősitő kalciumban és lecitinben gazdag, ami jót tesz az idegrendszernek.

Hozzávalók 4 személyre:
- 80 g cukor
- 40 g liszt
- 1 csipet só
- 3 tojássárgája
- 5 dl tej
- 1 rúd vanilia
- 30 g vaj
- 1 kupica rum
- 3 dl tejszin
- 3 érett banán
- 20 g csokoládéreszelék

Elkészitése:
- A cukrot, a lisztet, a sót és a tojássárgáját összekeverjük. A tejet a vaniliavelővel és a vajjal lassú tűzön felforraljuk, és a cukros keverékhez adjuk.
- Visszaöntjük az edénybe, folytonos keverés közben sima krémmé főzzük, közben hozzáöntjük a rumot. A krémet hűlni hagyjuk, időnként megkeverjük.
- A tejszint keményre verjük, egy részét félretesszük a diszitéshez. A többit a kihűlt krémhez keverjük. A meghámozott banánokat felszeleteljük, a krémmel együtt poharakba töltjük, lehűtjük.
- A krémet tejszinhabbal és csokoládéreszelékkel diszitjük.

Mi illik hozzá?
Kókuszreszelékből készült sütemény, a megszóráshoz csokoládé helyett piritott kókuszreszelék.

Ötlet:
A hideg táblás csokoládéból késsel vagy hámozó késsel gusztusos forgácsokat kaparunk le.

Ha a csokoládéreszeléket kis időre mélyhűtőbe tesszük, könnyebben tudjuk szórni.

Előkészités: 25 perc
Hűtés: 1 óra
Főzés: mérsékelt hőfokon

0 comentarii:

Megjegyzés küldése