Akinek van hozzá kedve, és még ma elkészitheti a tortát, holnap este együtt fogyaszthatja vendégeivel. Kerek forma helyett szögletesben is süthetjük.
Hozzávalók 8 személyre:
- 150 g előfőzött rizs
- 3 dl húsleves
- 2 fej vöröshagyma
- 400 g vegyes darálthús
- 2 evőkanál túró
- 2 tojás
- só, bors
- 2 evőkanál vaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 250 g tejszines krémsajt
- 2,5 dl tejszin
- 2 csésze apróra vágott fűszernövény
- 1/2 teáskanál Worcester szósz
- 1/2 teáskanál cukor
- 2 teáskanál citromlé
- 6 kis paradicsom
- 1 csomó petrezselyem
Elkészitése:
- A rizst a húslevesben 20 perc alatt puhára főzzük, hűlni hagyjuk.
- A hagymát megtisztitjuk, kockára vágjuk, a hússal, túróval, tojásokkal és a rizzsel összekeverjük, sóval, borssal izesitjük.
- Kizsirozunk egy zárható formát, a masszát beletesszük, lesimitjuk a sütő közepére tolva megsütjük. Ha langyos, kiemeljük a formából.
- A fokhagymát megtisztitjuk, sóval megszórva szétnyomkodjuk. Föllazitjuk a krémsajtot, közben hozzáöntjük a tejszint. A fokhagymát, a fűszernövényeket és a fűszereket beletesszük, izesitjük.
- A tortát kettévágjuk, krémmel megtöltjük, a szélét is megkenjük. Finomra vágott petrezselyemmel megszórjuk, a szélére krémrózsákat nyomunk, paradicsommal diszitjük.
Mi illik hozzá?
Tök- és napraforgómaggal vagy magkeverékkel sütött friss kenyér.
Fagyasztva eltartható: 3 hónapig
Előkészités: 35 perc
Hűtés: legalább 2 óra
Sütés: 70 perc, 150 celsius-on
0 comentarii:
Megjegyzés küldése