Az éhgyomorra fogyasztott gabonapép sok értékes összetevője kimondottan jótékony hatású és finom.Tartósan laktat, és hosszú időre fokozza teljesitményünket.
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 teáskanál citromhéj
- 2 evőkanál mazsola
- 2 szem füge
- 2 szem aszalt szilva
- 2 szem aszalt sárgabarack
- 150 g natúr müzli
- 1 evőkanál méz
- 20 g vaj
- 1,25 dl tejszin
Elkészitése:
- Vékonyan lehámozzuk egy jól megmosott citrom héjat, 2,5 dl vizben 5 percig főzzük. A tűzről levéve hozzáadjuk a száritott gyümölcsöket, lefedjük és egy éjszakán át puhulni hagyjuk.
- 5 dl vizzel felfőzzük a müzlit.
- hozzáadjuk a sót, a vajat, a mézet, a tejszint és a gyümölcsök főzővizét.
- A gyümölcsöket - ha szükséges - kis darabokra vágjuk, és a forró gabonapépre szórjuk.
Fontos:
Gyakran keverjük meg a gabonapelyhet vagy -pépet, igy nem ég oda.
Mi illik hozzá?
Különféle diót, mogyorót és mandulát durvára apritunk, megpritjuk és a pépre szórjuk. Hideg tejet öntünk rá.
Ötlet:
Az egész gabonaszemeket kb. 60 percig kell áztatni, hogy megpuhuljanak.
- Fagyasszunk le gabonamagvakat.
- Fagyasztva eltartható: 3 hónapig
Előkészités: 15 perc
Főzés: néhány perc, mérsékelt hőfokon
0 comentarii:
Megjegyzés küldése