Ezt az izletes ételt szivárványos pisztrángból készitsük. E tenyésztett halfajta jóizű, igen húsos és más nemes hallal összehasonlitva nem is olyan nagyon drága.
Hozzávalók 2 személyre:
- 2, egyenként 300 g-os szivárványos pisztráng
- 1 mogyoróhagyma
- 1/2 teáskanál só
- 2 késhegynyi bors
- 4 evőkanál fehérbor
- 2 evőkanál puha vaj
- 1 evőkanál zsemlemorzsa
- 2 evőkanál finomra vágott kapor
- 2 evőkanál finomra vágott petrezselyem
- 2 evőkanál metélőhagymakarika
- 1,25 dl tejszin
- 1/2 teáskanál étkezési keményitő
Elkészitése:
- A pisztrángot felbontjuk. Megmossuk, megtöröljük, belsejét bedörzsöljük sóval, borssal.
- A mogyoróhagymát megtisztitjuk, apróra kockázzuk, a borral együtt tűzálló tálba töltjük. A halat letörölgetjük, kivül-belül megkenjük vajjal, a tálba tesszük, zsemlemorzsával megszórjuk, és a forró sütő közepére toljuk.
- Összekeverjük a fűszernövényeket, a tejszint és az étkezési keményitőt, majd 15 perc elteltével a halra öntjük. Készre főzzük, és a formában tálaljuk.
- A halat előmelegitett tányérra szedjük, a mártást összekeverjük, ha kell, izesitjük.
A frissen fogott pisztrángot egyesével elcsomagolva fagyasszuk le.
Mi illik hozzá?
Sós burgonya vagy burgonyapüré, zöld saláta ecetes-olajos öntettel. Könnyű fehérbor, például rizling.
Előkészités: 20 perc
Sütés: 30 perc
Villanysütő: 200 celsius
Gázsütő: 3-4. fokozat
Fagyasztva eltartható: 2 hónapig
0 comentarii:
Megjegyzés küldése