Pages

BARACK-MELBA






100 évvel ezelött a londoni Claridge konyhafőnöke, Escoffier könyvet irt a konyhaművészetről, amely még ma is elismert. Ezt a desszertet az akkor éppen a Covent gardenben vendégeskedő operaénekesnőnek, Nelli Melbának ajánlotta.

Hozzávalók 4 személyre:
- 250 g vanilia fagylalt
- 4 barack (befőtt)
- 200 g málna
- 80 g cukor
- 80 cl vörösbor
- 1 db citromhéj
- 1/4 l habtejszin
- 1 csomag vaniliáscukor

Elkészitése:
- A poharakat jól lehűtjük, a fagylaltot áttesszük a hűtőszekrénybe, hogy könnyen formálható legyen. Fagylaltoskanállal vagy evőkanállal a poharakba adagoljuk.
- A barackokat lecsöpögtetjük. A málnát a cukorral, a borral és a citromhéjjal 3 percig főzzük, majd szűrőn áttörjük. Lefedve hűtőszekrénybe állitjuk.
- A tejszint vaniliáscukorral keményre verjük, csillag végződésű nyomózsákba töltjük.
- A barackokat gömbölyű felükkel fölfele a fagylaltba állitjuk. Köréjük vastag tejszinhabgyűrűt nyomunk, a málnaöntetet rákanalazzuk. Azonnal tálaljuk, hamarosan fogyasztjuk.

Mi illik hozzá?
Ropogós fagylaltostya

Ötlet:
Friss, fehér húsú, nehezen felezhető barackból különösen finom. A barackot 1/2 l fehérborban citromhéjjal, fahéjjal és 100 g zselésitő cukorral 5 percig főzzük, hűlni hagyjuk, a héját lehúzzuk, félbe vágjuk. A levébúl málnával és tejszinnel hideg gyümölcslevest készithetünk.

A legjobb minőségű fagylalt minusz 18 celsius-on formálható.

Fagyasztva eltartható: 3 hónapig

 Elkészités: 35 perc

0 comentarii:

Megjegyzés küldése