E kalóriadús leves jólesik, ha dideregve érünk haza. Vacsorának is finom, ha arra van szükségünk, hogy lelket öntsenek belénk.
Hozzávalók 4 személyre
- 3 fej vöröshagyma
- 100 g húsos szalonna
- 5 dl világos sör
- 1 evőkanál levespor
- 1 késhegynyi majoránna
- 1 késhegynyi köménymag
- 4 szelet fehér kenyér
- 2 evőkanál vaj
- 3 evőkanál metélőhagymakarika
- 2 evőkanál finomra vágott petrezselyem
- só és bors
- 4 evőkanál sűrű tejfől
Elkészitése:
- A megtisztitott hagymát felkockázzuk. A szalonnát felapritjuk, világosra, üvegesre sütjük. Hozzáadjuk a hagymát, és üvegesre piritjuk.
- Hozzáöntjük a sört és 5 dl vizet, a levesporral elkeverjük, felforraljuk. A majoránnát és a köményt finomra morzsoljuk, a levesbe szórjuk, majd lassú tűzön megfőzzük.
- A kenyeret 1 cm széles csikokra vágjuk, vajban ropogósra sütjük. Levesestányérokba tesszük, rászórjuk a fűszernövényeket.
- A levest sózzuk, borsozzuk, tűzforrón a kenyérre merjük. 1-1 evőkanál tejfölt adunk hozzá.
Ötlet:
Ha bacon szalonnával készitjük, 10 percre csökken a főzési idő. Ha szeretjük, főzzünk a levesbe fokhagymát, gazdagabbá teszi az izét és egészséges.
A mélyhűtött levest fagyott állapotban használjuk fel.
Fagyasztva eltartható: 12 hónapig
Előkészités: 25 perc
Főzés: 30 perc
Főzés: mérsékelt hőfokon
0 comentarii:
Megjegyzés küldése