Pages

CSIRKÉS ZÖLDSÉGSALÁTA






Meggyorsitja munkánkat, ha kész grillcsirkével dolgozunk. Ha a takarékosabb megoldaást választjuk, magunk sütjük, akár már előző nap.

Hozzávalók 4 személyre:
- 1 sült csirke
- 1 evőkanál vörösborecet
- 1 evőkanál szezámolaj
- 2 evőkanál étolaj
- 1/4 teáskanál szójaszósz
- 1 evőkanál reszelt vöröshagyma
- 1/4 teáskanál száritott kapor
 - 1/4 teáskanál só
- 1/4 teáskanál fekete bors
- 200 g rózsáira szedett karfiol
- 100 g uborka
- 2 zellergyökér
- 1 cikória (100 g)
- 2 paradicsom és 8 fekete olajbogyó a diszitéshez

Elkészitése:
- A csirkét feldaraboljuk, a bőrét lehúzzuk. A húst lebontjuk a csontról, és kis kockákra vágjuk.
- Az ecetet, az olajat és a fűszereket összekeverjük és izesitjük. A húst ebbe a páclébe tesszük, és szobahőmérsékleten állni hagyjuk.
- A karfiolt sós vizben megfőzzük, hideg vizben leöblitjük, megszáritjuk. Az uborkát héj és mag nélkül centiméteres darabokra szeljük. A zellert és a cikóriát vékony, félkör alakú szeletekre vágjuk fel.
- A zöldséget a marinirozott csirkéhez adjuk, izesitjük, paradicsomszeletekkel és olajbogyóval diszitjük. Lehetőleg azonnal tálaljuk.

Mi illik hozzá?
Vajas piritóst vagy fűszeres majonézt ajánlunk.

Előkészités: 20 perc
Marinirozás: 20 perc

0 comentarii:

Megjegyzés küldése