A fűszeres, gombás mártással leöntött zamatos halfilé nem csak ebédre, hanem vacsorára is pompás, mivel könnyen emészthető étel. Könnyű elkésziteni, olcsó, és gyorsan tálalható.
Hozzávalók 4 személyre:
- 600 g halfilé
- 1 fej vöröshagyma
- 1 sárgarépa
- 4 evőkanál vaj
- 2,5 dl száraz fehérbor
- 250 g gomba
- 3 evőkanál liszt
- 2,5 dl tejszin
- 2 tojássárgája
- só és bors
- 4 evőkanál reszelt eidámi
- 2 evőkanál apróra vágott petrezselyem
Elkészitése:
- A halat megmossuk, megszáritjuk, 4 darabra vágjuk, ha szálkás, kifilézzük.
- A hagymát és a sárgarépát meghámozzuk, és vékony szeletekre vágjuk. 2 evőkanál vajban üvegesre pároljuk, és a fehérborral felfőzzük.
- A halat és a boros mártást sütőformába tesszük, lefedjük és pároljuk. A mártást átszűrjük.
- Időközben a gombát megtisztitjuk és felszeleteljük. A vajat közepes hőmérsékleten felforrósitjuk, a gombát gyakori forgatás mellett 2 percig sütjük benne, majd kivesszük.
- A lisztet a vajba keverjük, a tejszint és az átszűrt boros mártást hozzáadjuk, és 10 percig főzzük. Hozzáadjuk a gombát, és belekeverjük a tojássárgáját, majd izesitjük.
- A mártást a halra öntjük, megszórjuk a reszelt sajttal, és addig sütjük, amig a sajt megolvad, és elkezd barnulni. Megszórjuk petrezselyemmel.
Mi illik hozzá?
Rizs és petrezselymes burgonya, leveles saláta, könnyű fehérbor.
Ötlet:
A mélyhűtött halat időben engedjük fel.
Fagyasztva eltartható: 5 hónapig
Elkészités: 40 perc
Párolás: 15 és 10 perc
Villanysütő: 175/250 celsius
Gázsütő: 2-3./ 5-6. fokozat
0 comentarii:
Megjegyzés küldése