Pages

SAJTOS GALUSKA






 Galuskát számos variációban kinálhatunk. Pörkölthöz a legmegfelelőbb köret kétségkivűl a galuska, de ehetjük például felvert tojással megsütve vagy sajttal, mint ebben a receptben.

Hozzávalók 4 személyre:
- 500 g liszt
- 4 tojás
- 1 teáskanál só
- 150 g ementáli
- 100 g vöröshagyma
- 1 csomó snidling
- 50 g vaj

Elkészitése:
- A lisztből, tojásból és 7,5 dl langyos vizből sima tésztát keverünk, pihentetjük.
- A sajtot durva reszelővel lereszeljük. A hagymát meghámozzuk, felszeleteljük, és kendőn lecsepegtetjük, a snidlinget felapritjuk.
- Kb. 3 liter sós vizet közepes lángon felforralunk. Egy éles szélű galuskaszaggatót hideg vizzel leöblitünk, kevés tésztát teszünk rá, és a vizbe szaggatjuk.
- A galuskát szűrőn lecsepegtetjük, a sajttal egy tűzálló edénybe rétegesen lerakjuk, és a sütőbe felmelegitjük.
- A vajat barnára piritjuk, a hagymát a vajban megforgatva szintén barnára piritjuk, és a snidlinggel együtt a galuskára szórjuk.

Mi illik hozzá?
Endivia- vagy galambbegysaláta ecetes öntettel. Sör, ásványviz, hideg tej.

A galuskát magában lefagyaszthatjuk, hideg vizzel öblitve engedjük fel.

Fagyasztva eltartható: 3 hónapig

Elkészités: 35 perc
Párolás: 8 perc
Villanysütő: 100 celsius
Gázsütő: 1. fokozat

0 comentarii:

Megjegyzés küldése