Az izletes és könnyű leves erősitő hatású, nem terheli meg a gyomrot. A franciák előszeretettel fogyasztják vacsorára, mert biztositja a jó alvást. A leves mellé francia kenyeret tesznek az asztalra.
Hozzávalók 4 személyre:
- 3 evőkanál vaj
- 6 evőkanál durva szemű búzadara
- 1,5 l tyúkhúsleves
- 1 teáskanál szójaszósz
- só, bors, kayenne-bors
- 200 g főtt sonka
- 3 tojás
Elkészitése:
-Felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a darát, és kevergetve aranysárgára piritjuk. A levessel felöntjük, gyakran megkevergetve megfőzzük. Szójaszósszal, sóval, borsfélékkel izesitjük.
- A sovány sonkát apróra vágjuk. A metélőhagymát felkarikázzuk. Felverjük a tojásokat, és szűrőn keresztűl előmelegitett levesestálba öntjük. A sonka és a hagyma 3/4 részét hozzávegyitjük.
- Merőkanállal rákanalazzuk a még lobogva forró levest, és összekeverjük. Mély tányérban tálaljuk, megszórjuk sonkával és metélőhagymával.
Ötlet:
A kemény búzából készitett dara főzés közben is szemcsés marad. A finomabb fajta, amelynek szemei ö,15 mm-esek, pillanatok alatt elkészül, de kapható ö,85 mm-es is.
Előkészités: 25 perc
Főzés: 10 perc
Piritás: közepes hőfokon
Főzés: alacsony hőfokon
Fagyasztva eltartható: 3 hónapig
0 comentarii:
Megjegyzés küldése