Pages

PIKÁNS HÚSOS PALACSINTA






Ez ismét egy olyan izletes étel, amit akkor érdemes elkésziteni, ha nagy az étvágyunk, az időnk viszont annál kevesebb. Akinek van egy kis gyakorlata, és két serpenyője, az akár "sztereóban" is sütheti a palacsintát.

Hozzávalók 4 személyre:
- 4 tojás, só
- 200 g liszt
- 3,75 dl tej
- 3 fej vöröshagyma
- 150 g sertésmáj
- 2 evőkanál vaj
- 250 g darált hús
- 4 evőkanál ketchup
- fehér bors
- étolaj a sütéshez
- 4 paradicsom és petrezselyem a tálaláshoz

Elkészitése:
- A tojást, a sót és a lisztet összekeverjük, majd a tejjel simára keverjük. 
- A hagymát meghámozzuk, és kockákra vágjuk. A májat egy deszkán apróra daraboljuk. Vajat forrósitunk, és megpiritjuk benne a hgymát. Hozzáadjuk a darált húst, két villával jól összenyomkodjuk és megpiritjuk.
- Beletesszük a májat és a ketchupot, igy 2 percig pároljuk. A hústölteléket megfűszerezzük, és félretesszük.
- A tésztából vastag palacsintákat sütünk, megtöltjük, összetekerjük, és a sütőben, melegen tartjuk.
- A töltött palacsintákat frissen, fűszerezett paradicsomszeletekkel és petrezselyemmel tálaljuk.

Mi illik hozzá:
Mindenfajta saláta ecettel és olajjal készült fűszeres öntettel.

Ötlet:
A maradékot tejföllel öntsük le, és úgy melegitsük.
Fagyasztva eltartható: 3 hónapig

Elkészités: 45 perc
Villanysütő: 150 celsius
Gázsütő: 1-2. fokozat

0 comentarii:

Megjegyzés küldése