Pages

HAGYMÁS HÁTSZIN BURGUNDI MÁRTÁSBAN






 A mártást hozzávaló vörösborral készitsük. Például későn érő burgundiai szőlőből készült Pinot-noir-ral.

Hozzávalók 4 személyre:
- 750 g vöröshagyma
- 3/4 + 1/2 teáskanál só
- 2 evőkanál olaj
- 750 g marha hátszin
- 1/2 teáskanálfekete bors
- 4 babérlevél
- 2,5 dl vörösbor
- 2 dl tejszin
- 1 evőkanál magos mustár
- 1 teáskanál étkezési keményitő

Elkészitése:
- A hagymát meleg vizbe tesszük, a héját rövid idő múlva lehúzzuk, és 3/4 teáskanál sóval összekeverjük.
- Felforrósitjuk a serpenyőt, ezután beleöntjük az olajat, majd zsiros oldalával beletesszük a húst is. Körös-körül megpiritjuk. Hozzáadjuk a sót, a borsot, a hagymát a babérlevelet, és rövid ideig sütjük.
- Lassan ráöntjük a vörösbort, hogy a pecsenyelé egyfolytában bugyogjon. Csökkentjük a hőfokot, a húst 30 percig pároljuk, közben néha megforditjuk.
- Alufóliába csomagoljuk, 20 percig pihentetjük. Összekeverjük és a hagymához öntjük a többi hozzávalót, a mártást rövid ideig forraljuk, sóval, borssal izesitjük.

Mi illik hozzá?
Vajban sült, apró burgonya, saláta, amelyet durvára reszelt almából, ugyanannyi sárgarépából és felcsikozott endiviasalátából készitünk, citromos öntettel.

Egészben fagyasszuk le, és még keményre fagyottan szeleteljük fel.
Fagyasztva eltartható:3 hónapig

Előkészités: 25 perc
Sütés: 30 perc
Piritás: magas hőfokon
Sütés: mérsékelt hőfokon

0 comentarii:

Megjegyzés küldése