Pages

SAJTFALATKÁK


A sajtfalatkákat sokféle alkalomra adhatjuk. Izletes egy könnyű reggelihez éppen úgy, mint a délutáni teához vagy az esti, baráti körben tartott sörözgetéshez-borozáshoz.

Hozzávalók 4 személyre:
- 25 g camembert sajt
- 60 g lágy vaj
- 4 evőkanál tejszin
- 8 szelet barnakenyér
- 1 csomag hónaposretek
- petrezselyem
- 30 g dióbél, olajbogyó izlés szerint

Elkészitése:
- A camembert egy deszkán villával péppé nyomjuk össze. Tálba tesszük, majd a vajjal és a tejszinnel alaposan összekeverjük.
- A kenyér héját levágjuk, és kerek vagy szögletes darabokra szeljük. A sajtkrémmel megkenjük, és két-két darabot egymásra helyezünk.
- A falatkákat hónapos retekkel és petrezselyemmel diszitjük. Tetszés szerint megszórhatjuk durvára darált dióval, vagy adhatunk hozzá olajbogyót.

Mi illik hozzá?
Mindenféle ital valamint friss gyümölcs, például szőlő, körte és ananász.

Javaslat:
Lágy, nagyon érett camembert sajtot használjunk, mert az könnyebben feldolgozható és különösen izes. Szitán átnyomva igen finom krém készithető belőle.

A kész sajtkrémet jól becsomagolva lefagyaszthatjuk.

Fagyasztva eltartható: 7 hónapig

Elkészités: 15 perc

0 comentarii:

Megjegyzés küldése