Pages

TEPSIBEN SÜLT CSIGÁK






Csodálatos sütemény, amely már a sütőben olyan csábitóan illatozik, hogy alig várjuk, hogy elkészüljön. A csigák még jobban mutatnak, ha 10 cm hosszú, 2 cm széles csikokra megtöltjük és feltekerjük.

Hozzávalók 50 csigához:
- 2,5 dl + 6 evőkanál tej
- 225 g cukor
- 500 g liszt
- 42 g élesztő
- 4 tojás + 1 tojássárgája
- só
- 100 g vaj
- 200 g mogyoróbél
- 1/2 teáskanál fahéj
- 2 evőkanál rum
- 1 citrom reszelt héja
- 100 g mazsola
- 200 g tejföl

Elkészitése:
- 2,5 dl meleg tejet összekeverünk 100 g cukorral, 100 g liszttel és az élesztővel, majd kelni hagyjuk. 400 g lisztet, 2 tojást, a sót és a vajat edénybe tesszük, hozzáadjuk a megkelt masszát. Simára gyúrjuk, megkelesztjük.
- A mogyorót megdaráljuk, kevergetve aranysárgára piritjuk. A tűzről levéve összekeverjük 125 g cukorral, a fahéjjal, rummal, reszelt citromhéjjal, mazsolával, tejföllel és két tojással.
- A tésztát lisztezett gyúródeszkán vékonyra nyújtjuk, 10 cm széles csikokra vágjuk, a töltelékkel megkenjük, feltekerjük és 2 cm vastag szeletekre vágjuk. Egymástól kis távolságra a sütőlapra helyezzük, megkelesztjük.
- 6 evőkanál tejet összekeverünk 1 tojássárgájával és a csigákra kenünk. Forró sütő közepére tolva megsütjük.

Fontos:
A sütőlapot kizsirozzuk, vajjal megkent sütőpapirt helyezünk rá. A süteményt ne vágjuk fel, hanem még melegen válasszuk szét és fogyasszuk.

Mi illik hozzá?
Erős feketekávé vagy tejeskávé.

Fagyasztva eltartható: 6 hónapig

Előkészités: 45 perc
Kelesztés: 3x30 perc
Sütés: 35 perc, 200 celsius-on

0 comentarii:

Megjegyzés küldése