Ha a levest előételként fogyasztjuk, a hozzávalók 4 személy részére, önálló fogásként ebédre vagy vacsorára 4 személy részére elegendőek. Laktatóbb lesz, ha 2 szál sütni való kolbász héját leszedjük, és a kolbászhúst néhány percig együtt főzzük a levessel.
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 piros paprika
- 1 póréhagyma
- 500 g gomba
- 2 evőkanál vaj
- 1 l húsleves
- 1,25 dl tejszin
- 2 tojássárgája
- 1-1 csipet só és bors
- 3 evőkanál édes fehér bor
- 3 evőkanál apróra vágott zöldfűszer, pl. petrezselyem, kapor, tárkony, lestyán, snidling
Mi illik hozzá?
Piritós kenyér, császárzsemle, sajtos rúd és sós keksz.
Javaslat:
Lehetőség szerint csirkehúslevest használjunk, ez jól illik a gomba izéhez.
A változatosság kedvéért:
A bor helyett 2 evőkanál citromlével is izesithetjük a levest, különösen, ha gyerekek is esznek belőle. A póréhagyma helyett újhagymával is készithetjük.
Fagyasztva eltartható: 12 hónapig
Elkészités: 15 perc
Főzés: 10 perc
Piritás: közepes hőfokon
Párolás: alacsony hőfokon
0 comentarii:
Megjegyzés küldése