Legjobb, ha a sülthöz való húst 3-4 nappal előbb megvesszük és bepácoljuk, hogy megpuhuljon és a páclé jól átjárja. Vásároljunk a hentesnél egy szép darab combot.
Hozzávalók 4 személyre:
- 800 g sertéscomb
- 100 g szeletelt sárgarépa
- 100 g szeletelt vöröshagyma
- 1 gerezd szétnyomott fokhagyma
- 6 evőkanál finomra vágott petrezselyem
- 1 teáskanál kakukkfű
- 1 babérlevél
- 2 szem szegfűszeg
- 7,5 dl fehérbor
- 750 g kis burgonya
- 300 g vöröshagyma
- só és bors
Elkészitése:
- A húst szűk edénybe tesszük. A zöldséget felforraljuk a fűszerekkel és a borral, ha kihűlt a húsra öntjük. Lefedve hűtőszekrénybe tesszük.
- Megtisztitjuk a burgonyát és a vöröshagymát. Ez utóbbit negyedekbe vágjuk. A húst tepsibe tesszük, körberakjuk hagymával és burgonyával. Megfűszerezzük.
- A páclevet felforraljuk, leszűrjük és nagy részét a burgonyára öntjük. Lefedjük a tepsit. A sütőbe toljuk a húst, megpároljuk, a végén 10 percig lefedés nélkül piritjuk.
- A leszűrt zöldségeket vizzel befedve puhára főzzük, pépesitjük, és a megmaradt páclével mártássá sűritjük. Pecsenyelékockával, kevés tejszinnel gazdagithatjuk.
Mi illik hozzá?
Gombás galambbegy- saláta, almás cikória-saláta.
Ötlet:
Ha tűzhelyen pároljuk és grillsütőben piritjuk meg, takarékoskodunk az energiával.
A maradékot összekeverve fagyasszuk le a hússal együtt.
Fagyasztva eltartható: 3 hónapig
Előkészités: 40 perc
Párolás: 120 perc
0 comentarii:
Megjegyzés küldése