Pages

PÁCOLT, PÁROLT KACSA






A pácolt, párolt kacsa kedvelt étel. Ha ropogósan szeretjük, a mártás elkészitése alatt tegyük grillsütőbe vagy forró sütőbe.

Hozzávalók 4 személyre:
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 5 dl száraz fehérbor
- 1/2-1/2 teáskanál finomra őrölt kakukkfű és rozmaring
- 1/2 teáskanál bors, só
- 1 sütnivaló kacsa, 1,8 kg
- 1 tojássárgája
- 1,5 dl tejszin
- esetleg zsázsa és citromszeletek a diszitéshez

Elkészitése:
- A hagymát és a fokhagymát megtisztitjuk, felkockázzuk. Fehérborral, fűszerekkel és borssal fele mennyiségűre elfőzzük. Hűlni hagyjuk.
- A kacsát feldaraboljuk, megmossuk és lecsöpögtetjük. A páclébe forgatjuk, lefedve érni hagyjuk, majd letörölgetjük.
- A lefejtett kacsahájat kisütjük. A kacsát megpiritjuk, majd az edény széléig felöntjük páclével. Sózzuk és fedő alatt, mérsékelt hőfokon megpároljuk, időnként megforgatjuk.
- A szaftot leszűrjük, felforraljuk. Összekeverjük a tojássárgáját és a tejszint, a pecsenyeléhez fegyitjük, felmelegitjük de nem forraljuk. Izesitjük a mártást.
- A kacsát előmelegitett tálra tesszük, izlés szerint diszitjük.

Mi illik hozzá?
Friss cikória- vagy jégsaláta citromos öntettel és gyümölcsök, pl. ananász, banán, narancs, alma, körte.

Ötlet:
A mélyhűtött kacsát előző nap csomagoljuk ki és letakarva, hűtőszekrényben engedjük fel. 

Fagyasztva eltartható: 3 hónapig

Előkészités: 30 perc
Pácolás: 2 óra
Piritás: 10 perc
Párolás: 50 perc

0 comentarii:

Megjegyzés küldése