Ritkaság, és bátorságot kiván a burgonya és a körte társitása. A klasszikus vadsültekre emlékeztet, amelyeket krokettel és körtével tálalnak.
Hozzávalók 4 személyre:
- 500 g apró szemű burgonya
- 500 g zöld körte
- 1 evőkanál citromlé
- 2 evőkanál fehérbor
- 2 evőkanál vaj
- só és bors
- 2,5 dl tejszin
- szerecsendió
Elkészitése:
- A megtisztitott burgonyát kb. 4 mm vastag szeletekre vágjuk, annyi hideg vizbe tesszük, hogy ellepje. A körtét megmossuk, megtörölgetjük, negyedeljük, kimagozzuk, és 4 mm-esre szeleteljük.
- A körtét azonnal a citromlével elkevert botba forgatjuk, nehogy megbarnuljon. Egy evőkanál vajjal kikenjük a felfújtakhoz való formát.
- A burgonyát és a körtét felvltva beletesszük, úgy, hogy nagy részük fedje egymást. Sózzuk, borsozzuk.
- Összekeverjük a tejszint egy kevés szerecsendióval, a rakottasra öntjük, és megszórjuk egy evőkanálnyi vajdarabkával. Alulról a második sinre, forró sütőbe toljuk. Aranybarnára sütjük.
Mi illik hozzá?
Kacsamell, vagy rövid ideig sütött vadsteak, amely belül rózsaszin és szaftos. Zöldbab, borókás vajba forgatva.
Ötlet:
A borókás vajhoz szétnyomunk 2-3 bogyót, szárazon megpiritjuk, és megszórjuk egy kevés sóval. Hozzáadunk 40 g vajat, megolvasztjuk, és szűrőn keresztűl 600 g főtt babra locsoljuk. Nagyon finom.
Frissen fogyasszuk, ne fagyasszuk le.
Előkészités: 20 perc
Sütés: 40 perc
Villanysütő: 175 celsius
Gázsütő: 2-3. fokozat
0 comentarii:
Megjegyzés küldése