Pages

PÁCOLT OLDALAS


  

Olcsó és nagyon izletes, ropogós sültet készithetünk sertésoldalasból. Különösen szaftos lesz, ha egyben sütjük. Sütés elött 5 centiméterenként  vágjuk be, hogy tálaláskor könnyebben tudjuk adagolni.

Hozzávalók 4 személyre:
- 1,5 kg sertésoldalas
- 2 evőkanál közepesen csipős mustár
- 1 teáskanál fehér bors
- 1 evőkanál csipős szójaszósz
- 4 evőkanál vörösbor
- 2 evőkanál olaj
- 1 teáskanál só
- 1/2 teáskanál édes-nemes paprika

Elkészitése:
- A páchoz a mustárt elkeverjük a borssal, a szójaszósszal, a vörösborral és az olajjal. Bekenjük vele a húst, és lefedve pácoljuk.
- A húst a felső harmadban levő rácson, serpenyőben megsütjük. Sütés közben 10 percenként megforgatjuk, és megkenjük a sültlével. hogy mindkét oldala egyenletesen ropogós legyen.
- A sót és a borsot összekeverjük, és 30 perc után a húsra szórjuk. Ezután leöntjük a sültlével, hogy beszivja a fűszereket.
- Adagokra vágjuk és igy tálaljuk. Az illemszabályok ellenére ezt a húst kézzel jó enni, mivel a csontok mellett levő legizletesebb húsrészeket igy tudjuk a legjobban lerágni.

Mi illik hozzá?
Párolt lilakáposzta vagy reteksaláta almával. Kenyér vagy sült burgonya. Aszaltszilvakompót, vörösborban párolva, fahéjjal és szegfűszeggel fűszerezve. Grillezés: először a hőforráshoz közel, 5 percenként megforgatva megpiritjuk, majd mérsékelt tűzön készre pároljuk.

Fagyasztva eltartható: 3 hónapig

Előkészités: 10 perc
Pácolás: 2 óra
Sütés: 40 perc
Villanysütő: 200 celsius-on

0 comentarii:

Megjegyzés küldése