Pages

ALMASALÁTA PIRITOTT MANDULÁVAL







Ehhez a salátához aromás, fűszeres izű almát válasszunk. A jóizű saláta vitaminban gazdag, de kalóriában szegény fogás.

Hozzávalók 4 személyre:
- 1,25 dl fehérbor
- 2 evőkanál citromlé
- 2 evőkanál méz
- 2 evőkanál cukor
- 2 késhegynyi fahéj
- 25 g mandulalapocska
- 1 teáskanál vaj
- 500 g kemény alma
- 100 g nagy szemű fehér szőlő

Elkészitése:
- A fehérbort felforraljuk a citromlével, a mézzel, a cukorral és a fahéjjal, majd hűlni hagyjuk. A mandulát világosra piritjuk a megolvasztott vajjal.
- Az almát meghámozzuk, negyedeljük, kimagozzuk és vékony csikokra vágjuk. Azonnal az öntethez keverjük, igy nem barnul meg.
- A szőlőszemeket kettévágjuk,kimagozzuk. Hegyes késsel fellazitjuk a héját, lehúzzuk. A salátába keverjük, tálalásig letakarjuk.
- A salátát izesitjük, tálkákba tesszük, és megszórjuk a mandulával.

Ötlet: 
A meghámozott alma fehér marad, ha rövid időre citromos vagy ecetes vizbe tesszük.

Mi illik hozzá?
Előételként 1 csipet sóval és egy kevés csipős mustárral izesitett tejfől, hozzá vajban piritott háromszögek toast kenyérből. Desszertként hideg tejszinhab néhány csepp narancslikőrrel izesitve vagy vaniliafagylalt és finom sütemény, pl. babapiskóta.

Ne fagyasszunk le nyers almát.

Elkészités: 20 perc

0 comentarii:

Megjegyzés küldése