Az édes kukorica és a finom szalonna különlegessé és kellemesen laktatóvá teszi ezt az ételt. Bánjunk óvatosan a cazenne-borssal, mert a fűszerből egy csipet is elég, hogy a saláta csipősségét megadja.
Hozzávalók 4 személyre:
- 100 g szalonna
- 2 fej vöröshagyma
- 250 g csiperkegomba
- 2 evőkanál napraforgóolaj
- 1 evőkanál közepesen csipős mustár
- 1 evőkanál borecet
- 1 kukorica konzerv ( 280 g )
- 125 g jégsaláta
- 2 paradicsom
- 1 csipet só
- 1 csipet cazenne-bors
Elkészitése:
- A szalonnát és a meghámozott vöröshagymát kockára vágjuk. A gombát megtisztitjuk, felszeleteljük, majd felapritjuk.
- A szalonnát az olajon gyakran megkevergetve ropogósra piritjuk. Hozzáadjuk a gombát, 1 percig sütjük, majd a hagymával 1/2 percig tovább piritjuk.
- Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a mustárt, az ecetet és a kukoricát. Kicsit hagyjuk összeérni.
- A salátát megtisztitjuk, felcsikozzuk, salátás tálra tesszük. A paradicsomokat nyolcadokra vágjuk, a tál szélére helyezzük. A kukoricás salátát izesitjük, és még melegen a tál közepére halmozzuk.
Mi illik hozzá?
Lágy ömlesztett sajttal megkent félbarna vagy fehér kenyér. Ásványviz.
Ötlet:
Konzervben kapható piros paprikával kevert kukorica, azzal is próbáljuk ki.
A salátát frissen fogyasszuk.
Előkészités: 20 perc
A szalonna sütése: 5 perc
Sütés: közepes hőfokon
0 comentarii:
Megjegyzés küldése