Pages

PETREZSELYMES BORJÚMÁJ


A borjúmáj különlegesen puha és izletes drágább is, mint a sertés- vagy marhamáj. Csak rövid ideig süssük, hogy belül rózsaszin maradjon ha megszúrjuk, rózsaszin húslevet enged magából.

Hozzávalók 2 személyre:
- 1 fokhagymagerezd
- 2 evőkanál olaj
- 1 csipet bors
- 2 evőkanál apróra vágott petrezselyem
- 2 szelet borjúmáj egyenként 150 g
- 1/4 teáskanál só

Elkészitése:
- A fokhagymagerezdeket megtisztitjuk, és a fokhagymanyomóval közvetlenül az olajba nyomjuk. Hozzáadjuk a borsot, a petrezselymet és összekeverjük. A májat kiteritjük, és konyhai papirtörlővel leitatjuk róla a felesleges nedvességet, majd mindkét oldalát megkenjük az olajos, fűszeres mártással.
- A húst alufólián vagy megfelelő méretű hőálló tálon a grillsütőbe helyezzük, és mindkét oldalát 4 percig grillezzük. Csak ezután sózzuk meg.

Ötlet:
A grillsütőbe használhatunk perforált alufix tálakat is. Az előkészitett májat serpenyőben a tűzhelyen is megsüthetjük - zsiradék hozzáadása nélkül - olyan rózsaszinűre, ahogy az izlésünknek legjobban megfelel.

Mi illik hozzá?
Hús nélküli lecsó vagy burgonyapüré.

Szorosan csomagoljuk össze, és fagyasszuk le.Tölteléknek is kiváló.
Fagyasztva eltartható: 6 hónapig

Előkészités: 10 perc
Párolás: 5 perc
Grillezés: előmelegitett sütőben, 6-7 cm-re a fűtőszáltól

0 comentarii:

Megjegyzés küldése