A borjúmáj különlegesen puha és izletes drágább is, mint a sertés- vagy marhamáj. Csak rövid ideig süssük, hogy belül rózsaszin maradjon ha megszúrjuk, rózsaszin húslevet enged magából.
Hozzávalók 2 személyre:
- 1 fokhagymagerezd
- 2 evőkanál olaj- 1 csipet bors
- 2 evőkanál apróra vágott petrezselyem
- 2 szelet borjúmáj egyenként 150 g
- 1/4 teáskanál só
Elkészitése:
- A fokhagymagerezdeket megtisztitjuk, és a fokhagymanyomóval közvetlenül az olajba nyomjuk. Hozzáadjuk a borsot, a petrezselymet és összekeverjük. A májat kiteritjük, és konyhai papirtörlővel leitatjuk róla a felesleges nedvességet, majd mindkét oldalát megkenjük az olajos, fűszeres mártással.
- A húst alufólián vagy megfelelő méretű hőálló tálon a grillsütőbe helyezzük, és mindkét oldalát 4 percig grillezzük. Csak ezután sózzuk meg.
Ötlet:
A grillsütőbe használhatunk perforált alufix tálakat is. Az előkészitett májat serpenyőben a tűzhelyen is megsüthetjük - zsiradék hozzáadása nélkül - olyan rózsaszinűre, ahogy az izlésünknek legjobban megfelel.
Mi illik hozzá?
Hús nélküli lecsó vagy burgonyapüré.
Szorosan csomagoljuk össze, és fagyasszuk le.Tölteléknek is kiváló.
Fagyasztva eltartható: 6 hónapig
Előkészités: 10 perc
Párolás: 5 perc
Grillezés: előmelegitett sütőben, 6-7 cm-re a fűtőszáltól
0 comentarii:
Megjegyzés küldése