Erről a tortáról igazán elmondhatjuk, hogy kivül-belül narancs: még a tésztájába is belevarázsoltunk némi narancsizt.
Hozzávalók 12 szelethez:
- 4 tojás, 1 csipet só
- reszelt narancshéj
- 150 g + 75 g + 250 g cukor
- 100 g liszt
- 2 zacskó vaniliás pidingpor
- 2 teáskanál sütőpor
- 5 dl narancslé
- 3,75 dl tejszin
- 4 magnélküli narancs
Elkészitése:
- A tojássárgáját habosra keverjük a sóval, 1 evőkanál reszelt narancshéjjal, 3 evőkanál forró vizzel és 150 g cukorral. A lisztet elvegyitjük 1 zacskó pudingporral és sütőporral, majd hozzáadjuk a tojásos keverékhez. A tojásfehérjéből vert kemény habot óvatosan hozzákeverjük. A piskótát egy 24 cm átmérőjű kerek formában megsütjük.
- Kevés narancslevet összekeverünk 75 g cukorral és a másik zacskó pudingporral. A maradék narancslevet felforraljuk. Hozzáadjuk a keveréket, felfőzzük, majd az edényt jeges vizbe állitva kevergetjük. A tejszinből kemény habot verünk, és óvatosan belekeverjük.
- 3 lapra vágjuk a pikótát, megtöltjük a krémmel, majd 1-2 órán át hűtjük. 250 g cukorból, 1,25 dl vizzel sűrű szirupot főzünk. Meghámozzuk a narancsot, felszeleteljük, leszedjük róla a fehér hártyákat, és kis adagokban 3-3 percig áztatjuk a szirupban, majd rácsra fektetve hideg helyre tesszük. A tortát befedjük a narancsszeletekkel.
Ötlet:
Használhatunk narancslekvárt vagy almazselét. Ezeket felfőzzük, és a narancsszeleteket rövid ideig áztatjuk benne, hogy fényesek legyenek. Mielött rátesszük a narancsszeleteket, kenjük be a tortát felmelegitett lekvárral.
Elkészités: 80 perc
Sütés: 35 perc
Villanysütő: 200 celsius
Gázsütő: 3-4. fokozat
Fagyasztva eltartható: 1 hónapig
0 comentarii:
Megjegyzés küldése