Pages

BORJÚTEKERCS SONKÁVAL TÖLTVE






Nagy, kb. 1/2 cm vastag hússzeletből készitsük. Fólia alatt kiverjük a húst, igy eltüntethetjük az egyenetlenségeket. Ha a tészta sütés közben elérte a kivánt szint, csökkentjük a hőfokot.

Hozzávalók 6 személyre:
- 500 g liszt
- 280 g vaj
- 2,5 dl tejföl
- só
- 4 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 gerezd fokhagyma
- 6 szardellafilé
- 100 g pármai sonka
- 1 evőkanál kapribogyó
- 1 evőkanál petrezselyem
- 2 evőkanál paradicsomhús
- bors
- 800 g borjúcomb
- 50 g friss kenyérbél

Elkészitése.
- A lisztet 250 g vajjal, a tejföllel és a sóval összemorzsoljuk, gyorsan összedolgozzuk, becsomagoljuk és hűtőszekrénybe tesszük. Ezután simára gyúrjuk és zsemlemorzsán kinyújtjuk.
- Megtisztitjuk a fokhagymát, a szardellát megnedvesitjük és mindkettőt finomra apritjuk. Ugyanigy teszünk a sonkával, a kapribogyóval, a petrezselyemmel és a paradicsommal. A felapritott hozzávalókat a kenyérbéllel és 30 g vajjal krémmé keverjük, sózzuk, borsozzuk.
- A krémet a húsra kenjük, feltekerjük, a tekercset a tésztára fektetjük és becsomagoljuk, hogy a hajtás lefelé nézzen. 30 percig hűtjük.
- Sűrűn megszurkáljuk a tésztát és pirulásig sütjük. Csökkentjük a hőfokot, majd 75 perc elteltével kikapcsoljuk a sütőt. A sültet 20 percig pihentetjük, óvatosan felszeleteljük.

Mi illik hozzá?
Sós vizben megfőzünk 1 kg rózsákra szedett karfiolt, lecsöpögtetjük és tálra tesszük. Folytonos keverés közben felhevitünk 50 g vajat és 2 dl tejfölt, enyhén megsózzuk és a karfiolra kanalazzuk. Száraz vagy félszáraz fehérbor.

Előkészités: 55 perc
Hűtés: 60+30 perc
Sütés: 75 perc 175 celsius-on majd 150 celsius-on

Fagyasztva eltartható: 3 hónapig

0 comentarii:

Megjegyzés küldése