Karfiolt egész évben kapni, igy ez a zöldségféleség nem is túlzottan drága, különösen március-április és július-október között. Ha darálthússal kombinájuk, kiadós és izletes ételt kapunk.
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 karfiol
- 2 evőkanál só
- 350 g vegyes vagdalthús
- 2 tojás
- 1 fej vöröshagyma (megreszelve)
- 1/4 teáskanál feketebors
- 1 csipet szerecsendió
- 2 evőkanál vaj
Elkészitése:
- Két liter sós vizet forraljunk fel. Tisztitsuk meg a karfiolt, és a torzsát keresztbe vágjuk be. Öt percig főzzük, majd öntsük le róla a vizet.
- A vagdalthúst keverjük össze a tojásokkal, a hagymával, és ezt 1/8 l vizzel gyúrjuk simára, majd sóval, borssal és szerecsendióval izesitsük.
- Zsirozzuk ki a jénai tálat, a karfiolt állitsuk bele, és tegyük köré a húst. Rakjuk a forró sütő középső részébe.
- Ha félig megsült, rakjunk vajdarabkákat a húsra.
Mi illik hozzá?
Paradicsommártás petrezselymes burgonya, sör vagy ásványviz.
Ötlet:
Mivel a karfiolt nem szedjük szét, főzés elött alaposan nézzük meg, hogy ne maradhasson a rózsái között megbúvó rovar.
A vagdalthúst párolt hagymával együtt fagyasszuk le.
Fagyasztva eltartható: 2 hónapig
Elkészités: 25 perc
Sütés: 50 perc
Villanysütő: 300 celsius
Gázsütő: 3-4. fokozat
0 comentarii:
Megjegyzés küldése