Pages

FORRÓ ITALOK ÉS PUNCSOK TEÁVAL






A teával készitett forró italok átmelegitenek és élénkitenek. Igen sok változatuk elkészithető.

Narancsos teapuncs

4 teáskanál keleti teát 1,5 liter forró vizzel leforrázunk. 3 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük. Fél citrom és 5 vérnarancs levét kinyomjuk, a teához adjuk, és izlés szerinti rummal forráspontig hevitjük. A puncsot cukorral izesitjük, és az asztalnál spirituszfőzővel forrón tartjuk.

Citromos tea

Két pohár italhoz kedvenc teánkból 1 teáskanállal egy előmelegitett kannába teszünk. Ráöntünk 2,5 dl forrásban levő vizet, belecsavarjuk egy fél citrom levét, majd két percig állni hagyjuk. Felöntjük 2,5 dl forrásban levő vizzel, és 4 perc után leszűrjük. Mindkét pohárba egy teáskanál kristálycukrot teszünk, és ráöntjük a forró teát.

Mongol tea

Egy evőkanál indiai teát mozsárban porrá törünk, fél liter vizzel felforraljuk, majd levesszük a tűzhelyről. 20 g vajat felolvasztunk, 20 g lisztet rövid ideig párolunk benne, majd felengedjük 2,5 dl tejjel, és forrásig keverjük. Belekeverünk 1 evőkanál rizspelyhet, majd a keveréket 10 percig gyengén forraljuk. Hozzákeverjük a teát, felforraljuk és megsózzuk. 7,5 dl italt kapunk.

Fűszeres tea

Fél liter vizet 4 szegfűszeggel, 1 cm-nyi fahéjjal  és 3 szegfűborssal 10 percig főzünk. Átszűrjük, majd 1 evőkanál citromlével felforraljuk. Fél teáskanál teafüvet a teaszűrőbe teszünk, lassan átöntjük rajta a forró levet, majd azonnal elosztjuk 4 csészébe.

Holsteini tea

1 liter tejet felforralunk, hozzáadunk 4 teáskanál orosz teát, és 5 percig állni hagyjuk. 3 tojássárgáját 3 evőkanál cukorral habosra keverünk. A forró tejet átszűrjük, és lassan a tojásokhoz keverjük. Felmelegitjük, de nem forraljuk.

Méhész tea

6 teáskanál teafüvet, 7,5 dl vizzel leforrázunk. 10 perc után leszűrjük. 100 g folyékony mézzel és 2 dl vodkával felforraljuk, levesszük a tűzhelyről, és vaniliás cukorral izesitjük. Azonnal fogyasztjuk.

0 comentarii:

Megjegyzés küldése