Sokan azonnal elrohannak a cukrászdába, ha édességet kivánnak. Pedig a legtöbb háziasszony mélyhűtőjében akad leveles tészta, s néhány alma szinte minden éléskamrában megtalálható. Még vissza sem érnénk a cukrászdából, mire ez a finom süti már el is készült.
Hozzávalók 8 süteményhez:
- 300 g mélyhűtött leveles tészta
- kevés liszt
- 1 tojás, 4 evőkanál tejszin
- 80 g piskótamorzsa
- 50 g mazsola
- 4 érett alma
- 1 teáskanál fahéj
- 50 g cukor
Elkészitése:
- A mélyhűtött tésztát felengedjük, majd belisztezett deszkán 30x60 cm nagyságúra nyújtjuk.
- A tojást elkeverjük a tejszinnel, bekenjük vele a tésztát, de a széleit kihagyjuk. A pikótamorzsát és a mazsolát a tészta közepére tesszük.
- Az almát meghámozzuk,félbevágjuk, kimagozzuk, és a vágott felülettel lefelé a morzsára fektetjük. Összekeverjük a fahéjat és a cukrot, és tetejére szórjuk.
- A tésztát az almák körül 8 kockára vágjuk. A sarkait középre hajtjuk, és az almák felett kicsit összenyomkodjuk. A szélein a nyilásokat nyitva hagyjuk.
- A tésztát megkenjük a felvert tojással. A bundás almát a forró sütő közepén megsütjük.
Ötlet:
A süteményt a tészta maradékaival diszithetjük. Hűtsük 20-30 percig mielött bekenjük a tojással, mivel igy jobban megtartja a formáját.
Fontos:
Addig süssük magas hőfokon, amig a tészta megnő, és aranybarna lesz. Ezután folytassuk alacsony hőfokon a sütést, hogy az alma megpárolódjon.
Elkészités: 25 perc
Sütés: 10+30 perc
Villanysütő: 225/100 celsius-on
Gázsütő: 4-5./1-2. fokozaton
0 comentarii:
Megjegyzés küldése