Egy svájci közmondás szerint gazdag ember lánya és szegény ember sajtja sosem öregszik meg. Sok benne az igazság, hiszen ennek a remek sajtos ételnek sem lesz ideje megöregedni, különösen, ha megérezzük a sütőből terjengő remek illatokat.
Hozzávalók 4 személyre:
- 100 g vékonyra szeletelt húsos szalonna
- 1,25 dl joghurt
- 1 teáskanál csipős mustár
- 1/4 teáskanál só, 1 csipet őrölt szerecsendió
- 150 g szeletelt edámi sajt
- 4 tojás
- 2 evőkanál reszelt gouda vagy ementáli sajt
- 4 evőkanál apróra vágott petrezselyem
Elkészitése:
- Egy tűzálló edényt kibélelünk szalonnaszeletekkel, és az előremelegitett sütő közepére tesszük. A szalonnát ropogósra sütjük.
- A joghurtot összehabarjuk a mustárral és a fűszerekkel. A sajtszeleteket a szalonnára fektetjük. A tojásokat felütjük egy csészébe, és a sajtszeletek tetejére csúsztatjuk.
- A joghurtmártást a tojássárgák közé öntjük, és megszórjuk reszelt sajttal. Az edényt visszatesszük a sütőbe, és a legalsó rácson megsütjük. Tálalás elött megszórjuk petrezselyemmel.
Ötlet:
Ha nagyon sietünk, és a sütőnk lassan melegszik fel, az ételt a tűzhelyen is elkészithetjük egy nehéz, zárható tetejű serpenyőben. Ebben az esetben a szalonnát közepes hőfokon piritsuk meg, majd alacsony hőfokon folytassuk a sütést.
Mi illik hozzá?
Héjában főtt apró burgonya, leveles saláta 2 evőkanál édes szójaszószból, 1,5 evőkanál borecetből, 4 evőkanál oljból készült öntettel, amelyet sóval, borssal, fokhagymaporral és curry-vel izesitünk. Ásványviz, könnyű fehérbor.
Elkészités: 20 perc
Sütés: 10+20 perc
Villanysütő 200 celsius-on
Gázsütő: 3-4.fokozaton
0 comentarii:
Megjegyzés küldése