Pages

TATÁR KÉTFÉLE LAZACBÓL






A hideg büfék közkedvelt csemegéje a füstölt lazac, amely mindig legelőször fogy el. A tatárral is igy járhatunk, ha nem adagoljuk tányérokra.

Hozzávalók 4 személyre:
- 1 evőkanál vaj
- 200 g friss lazac
- 1,25 száraz fehérbor
-  5 evőkanál étolaj
- 2 evőkanál konyak
- só és bors
- 1 csomó vizitorma
- 150 g kigyóuborka
- 150 g édeskömény
- 2 evőkanál citromlé
- 1,5 dl tejföl/ tejszin

Elkészitése:
- kivajazunk egy kis tálat, beletesszük a friss lazacot, meglocsoljuk borral, felforraljuk, 4 perc után félrehúzzuk, hűlni hagyjuk.
- A füstölt lazacot 2 mm-es kockákra vágjuk. A főtt halat szintén apró darabokra szedjük, a kettőt lazán összekeverjük. A bort egy evőkanál olajjal, a konykkal, sóval, borssal izesitjük. A halat belefektetjük, és hűtőszekrénybe tesszük.
- A vizitormát leszedjük a száráról. Az uborkát és az édesköményt vékonyra szeleteljük. Citromléből 4 evőkanál olajjal, sóval, borssal öntetet készitünk.
- A zöldséget tányérokra rendezzük, az öntettel meglocsoljuk, mellétesszük a tatárt és a felvert tejszint.

Mi illik hozzá?
Hideg, száraz fehérbor. Világos piritott kenyér.

Fagyasztva eltartható 1 hónapig.

Előkészités: 30 perc
Hűtés: 30 perc
Főzés: 4 perc
alacsony hőfokon

0 comentarii:

Megjegyzés küldése