FLAMBIROZOTT BORJÚSZELET
A legmegfelelőbb fogás egy kettesben elköltött, kellemes étkezéshez. Vásároljunk hozzá 1 centis szeletekre vágott alsó combot.
Hozzávalók 2 személyre:
- 2, egyenként 150 g-os borjúszelet
- 1/2 teáskanál fehér bors
- 2 fej vöröshagyma
- 2 evőkanál vaj
- 2 evőkanál mandula lapocska
- 2,5 dl tejszin
- só, bors
- 2 evőkanál olaj
- 2 evőkanál whisky
Elkészitése:
- A szeletek szélein éles késsel bevágjuk a bőrt, hogy ne rántsa össze a húst sütés közben. A szeleteket bedörzsöljük borssal.
- A hagymát megtisztitjuk, kockára vágjuk, és vajon aranysárgára piritjuk. A végén hozzáadjuk a mandulát, majd a keveréket megsózzuk.
- Felhevitjük az olajat, megpiritjuk benne a szeleteket. A pecsenyeléhez keverjük a tejszint, fele mennyiségűre elfőzzük, sózzuk, borsozzuk. A flambirozáshoz mindent előkészitünk, a spiritusz égőt is.
- Felmelegitjük a hagymás keveréket, rátesszük és megsózzuk a szeleteket. Egy kanálban megmelegitjük a whiskyt, meggyújtjuk, és a húsra öntjük. Hagyjuk, hogy a lángok kialudjanak, majd a tejszines öntetet a húshoz adva az egészet felmelegitjük.
Mi illik hozzá?
Sós burgonya és zsenge zöldborsó vajban, petrezselyemmel. Előételként füstölt lazacos piritós zsázsával, desszertként cherry- krém vagy gyümölcsös édesség.
Használjunk a körethez mélyhűtött zöldborsót.
Fagyasztva eltartható 12 hónapig
Előkészités: 20 perc
Piritás: 3 perc, magas hőfokon
Etichete:
Frissensültek és pecsenyék
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 comentarii:
Megjegyzés küldése