A párolt borsó különösen tápláló és finom. Egész évben fogyaszthatjuk, mert lefagyasztva is ropogósan friss marad. Ha hideg vizzel leöblitjük, gyorsan felenged.
Hozzávalók 4 személyre:
- 150 g kis mogyoróhagyma
- 60 g vaj
- 1 teáskanál só
- 1/2 teáskanál cukor
- 6 ágacska petrezselyem
- 1 fejes saláta
- 600 g zsenge zöldborsó
Elkészitése:
- A hagymát meghámozzuk, vajon mérsékelt hőfokon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a sót, a cukrot, 1,25 dl vizet és petrezselymet, lefedve 10 percig pároljuk.
- A salátát és a kemény szivét negyedekbe vágjuk, a részeket fonallal összekötjük. A mogyoróhagymára tesszük, rá a borsót. További 10 percig pároljuk.
- Eltávolitjuk a petrezselymet és a cérnát, átkeverjük a zöldséget. izesitjük és azonnal tálaljuk.
Mi illik hozzá?
Steak, borjúsült és száraz, könnyű fehérbor.
A változatosság kedvéért:
Ha izesebbre akarjuk, kevés vajon és apróra vágott szalonnán pároljuk meg a mogyoróhagymát. A salátát elhagyhatjuk, helyette tegyünk bele több borsót.
Mindig legyen otthon mélyhűtött zöldborsó.
Fagyasztva eltartható 9 hónapig
Előkészités: 35 perc
Főzés: 25 perc
0 comentarii:
Megjegyzés küldése