Pages

APRÓ MEGLEPETÉS







Szülőhazájában "Trifle"-nek, azaz apróságnak hivják e hagyományos angol desszertet. Kulináris szempontból azonban inkább grandiózusnak nevezhetnénk. A titok a tejszinhab alatt rejtőzik.

Hozzávalók 4 személyre:
- 250 g piskóta
- 2,5 dl cherry
- 3 evőkanál konyak
- 250 g őszibarackbefőtt
- 40 g cukor
- 30 g mandulaforgács
- 3 evőkanál vaniliáscukor
- 5 dl tejszin

Elkészitése:
- Felkockázzuk és üvegedénybe tesszük a süteményt. Üsszekeverjük a sherryt és a konyakot, a tésztára csöpögtetjük, és állni hagyjuk.
- A cikkelyekre vágott barackot jól lecsöpögtetjük a szűrőben. A cukrot kevergetve aranyszinűre olvasztjuk, összekeverjük a mandulával, kivesszük, és egy márványlapra teritjük. A tejszint keményre verjük a vaniliás cukorral, majd csillag végű nyomózsákba töltjük.
- Sodrófával összetörjük a grillázst. Az edénybe tesszük a barackot, beboritjuk tejszinhabbal, végül grillázzsal meghintve tálaljuk.

Hasznos tudnivalók:
Eredetileg vaniliakrém is kerül a gyümölcs és a tejszinhab közé. Mindig az évszaknak megfelelő gyümölcsből készül.

Ötlet: Ha nem akarunk alkoholt tenni bele, helyettesithetjük narancslével.

Fagyasszunk le hozzá süteményt.
Fagyasztva eltartható: 4 hónapig.

Előkészités: 25 perc
Pácolás: 10-60 perc
Karamellizálás: mérsékelt hőfokon


0 comentarii:

Megjegyzés küldése