Pages

TÖLTÖTT BÁRÁNYSZEGY






Vágassuk a húst nagy, vékony szeletekre. Izletes és egyszerű, hatöltelékként a sütnivaló kolbász nyers masszáját használjuk. Ezt beáztatott kenyérrel lazitjuk, és hengeresre formázzuk.

Hozzávalók 6 személyre:
- 800 g bárányszegy
- 1 teáskanál só
- 1/2 teáskanál bors
- 2 zsemle
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 filézett szardella
- 1 evőkanál petrezselyem
- 400 g darált sertéshús vagy sütnivaló kolbász
- 1 sárgarépa
- 1 petrezselyemgyömbér
- 2 paradicsom
- 2 evőkanál olaj 
- 1,25 dl vörösbor
- 1,25 dl tejszin

Elkészitése:
- A húst fóliával letakarjuk és egyenlő vékonyra kiverjük. Bedörzsöljük sóval, borssal.
- A zsemléket hideg vizbe áztatjuk, kinyomkodjuk és széttépkedjük. A hagymát és a fokhagymát  megtisztitjuk és felapritjuk. A szardellát felvagdaljuk. Az összes hozzávalót a petrezselyemhez és a darált húshoz keverjük, és sóval, borssal izesitjük.
- A húsos masszát a bárányszegyre kenjük, feltekerjük és összevarrjuk.
- A zöldséget meghámozzuk és kockára vágjuk. A húst köré tesszük a tepsibe és megsütjük. Sütés közben gyakran megkenjük olajjal, és bort öntünk alá.
-  A szaftot átszűrjük, a sűrűjét szűrőn áttörjük, majd a tejszinnel mártássá sűritjük, izesitjük.

Mi illik hozzá?
Köménnyel izesitett vöröskáposzta, amit 7 percig párolunk. Héjában főtt burgonya.

Fagyasztva eltartható: 3 hónapig

Előkészités: 40 perc
Sütés: 90 perc
Villanysütő: 175 celsius
Gázsütő: 2-3. fokozat

0 comentarii:

Megjegyzés küldése