Ezek a pikáns szendvicsek nemcsak finomak, hanem praktikusak is, mert időben elő lehet késziteni, és a vendégeknek a sütőben megsütni.
Hozzávalók 4 személyre:
- 2 gerezd fokhagyma
- 125 g majonéz
- 1 teáskanál paradicsompüré
- 1 teáskanál csipős mustár
- 1 csipet bors
- 1 teáskanál édes-nemes paprika
- 12 szelet fehér kenyér, egyenként 1 cm vastagságú (kb. 400g)
- 200 g mozzarella sajt
- 20 g vaj, 2 tojás
- 1,25 dl tejszin
- só és bors
Elkészitése:
- A fokhagymát megtisztitjuk, és alaposan szétnyomkodjuk. Majonézzel, paradicsompürével, borssal és paprikával összekeverjük, megizesitjük. Megkenjük vele a kenyérszeleteket, tetszés szerint héjával vagy héja nélkül.
- 6 szelet kenyérre rátesszük a vékonyra szeletelt sajtot úgy, hogy teljesen befedje, a másik 6 szeletet pedig a megkent oldalával lefelé ráhelyezzük.
- A tojást és a tejszint összekeverjük, megsózzuk, megborsozzuk, és a kenyerekre kenjük. A sütő középső rácsán aranybarnára sütjük. Még forrón 12 darabra vágjuk, és úgy fogyasztjuk.
Mi illik hozzá?
Paradicsomleves vagy húsleves apróra vágott snidlinggel. Zöldsaláta hagymaszeletekkel.
Ötlet:
1 sütőlap = 12 szelet = dupla mennyiség a hozzávalókból!
Elkészités: 25 perc
Sütés: 20 perc
Villanysütő: 175 celsius
Gázsütő: 2-3. fokozat
0 comentarii:
Megjegyzés küldése